WIE ZIJN WIJ

Agroenkan is het Kumanti woord voor 'het groene kruid', 'grun wiri' en dit is de basis voor de 100% natuurlijke producten van de Agroenkan productenlijn.

 

Agroenkan is het geregistreerd handelsmerk van het Tap Basi Ramon Mac-Nack Wenti Instituut Kunjhe Akata. Aan het begin van 2020 is het Instituut begonnen met het produceren en distribueren van haar 'oso dresi' onder de merknaam AGROENKAN.

Het eerste product dat voor het grotere publiek beschikbaar kwam, was de Agroenkan Weerstandverhogende Kruidenthee. Dit gebeurde onder invloed van de Corona pandemie.

Onder het motto , 'Mens sana in corpora sano' - 'Een gezonde geest in een gezond lichaam', kwam Tap Basi Ramon Mac-Nack met een product dat niet alleen werkte bij het tegengaan van het virus. Deze dresi blijkt ook uitermate probaat bij een vlug herstel na het Corona Virus.   

Deze 100% natuurlijke producten zijn allesbehalve nieuw. De kennis voor deze natuurlijke geneesmiddelen is overgedragen op Tap Basi Ramon Mac-Nack, vanuit een lange lijn van zijn voorouders. 

De producten die gepresenteerd worden op deze website zijn al vele honderden malen succesvol gebleken in het dagelijks werk van de grootleermeester.

 

Op de Before and After foto's kunt u enkele resultaten van de werking van de verschillende AGROENKAN producten bekijken.

Tap Basi Ramon Mac-Nack 

De heer Ramon Mac-Nack is een Officieel Erkende Traditionele Winti Genezer, die is opgegroeid in Suriname. Hij is een geboren Winti genezer die sinds zijn jongere jaren actief werkzaam is als Winti genezer en leermeester (Basi). Hij heeft ongeveer 20 jaar in Nederland gewoond en gewerkt als traditioneel genezer. Vanaf 2002 is hij gevestigd in Suriname. 

Tap’ Basi Ramon Mac-Nack is, als traditionele Winti Genezer, het best te vergelijken met een generalistische geneesheer, die (in de curatieve fase) vanaf een diagnose, de algehele behandeling van een patiënt tot aan de genezing uitvoert.Hij maakt gebruik van kennis, die is overgedragen van generatie op generatie. Het is eeuwenoude kennis om gebruik te kunnen maken van het groene kruid voor genezingsdoeleinden, zowel medicinaal als geestelijk

Meer over de Tap Basi -> Tap Basi Ramon Mac-Nack

Het Tap Basi Ramon Mac-Nack Wenti Instituut Kunjhe Akata

 

Het doel van het Instituut is het bevorderen van de traditionele geneeskunde en het bevorderen en stimuleren van de traditionele kunst en cultuur in Suriname en daar buiten.

Dit gebeurt ondermeer door de vele dagelijkse genezingen op Akata Kondre, waarbij mensen van heinde en verre langs komen voor een ‘luku, een consult, en een behandeling, die niet alleen uit het baden met geneeskrachtige kruiden bestaat, maar ook uit het toedienen hiervan in de vorm van een 'oso dresi'. Dit laatste geneest de patiënt van zijn/haar medische kwalen. Enkele van deze geneeskrachtige substanties zijn nu voor het ruimere publiek beschikbaar gesteld onder het officieel handelsmerk van het Instituut: AGROENKAN